اخلاق و مغز مشاور
کتاب "Braintrust: What Neuroscience Tells Us about Morality" به بررسی رابطه علم مغزشناسی با اخلاق و رفتار انسانی میپردازد. در این کتاب، نویسنده به بررسی نظریات مختلف از جمله دیوید هیوم فیلسوف بزرگ و دیگر افراد و نگرشها درباره ماهیت اخلاق و نقش مغز در شکلگیری آنها پرداخته و به دنبال پاسخ به پرسشهای عمیقی از جمله سوالات زیر است:
اخلاق چیست؟ آیا اخلاق یک واکنش شیمیایی است؟ آیا مغز ما، ما را به خیر و شر تشویق میکند؟ آیا اخلاق به عنوان یک فرایند شناختی قابل توصیف است؟ سرچشمه ارزشهای اخلاقی از کجاست؟ چگونه مغز به چیزی اهمیت می دهد؟ آیا دین یا عرف جامعه در تعریف اخلاق نقش دارد؟
نویسنده در این کتاب نظرات مختلف درباره اخلاق و نقش مغز در شکلگیری آنها را بررسی کرده و به تحقیقات علمی درباره مغز و رفتار انسانی، از جمله تحقیقات درباره هورمونها، نوروترانسمیترها و سیستم عصبی مرکزی، میپردازد.
همچنین چرچلند درباره مفهوم "احساسات اخلاقی" و نقش آن در شکلگیری رفتار انسانی میگوید.
در واقع این کتاب به نحوی رشته جدیدی به نام نوروفلسفه را معرفی کرده که درباره پژوهش های میان رشته ای از جمله علوم اعصاب درباره فلسفه اخلاق و ارتباط میان آنهاست.
فهرست مطالب این کتاب عبارتند از:
- ارزش های مبتنی بر مغز
- مراقبت کردن و مراقبت شدن
- همکاری و اعتماد
- شبکه سازی ژنها، مغزها و رفتار
- مهارتهایی برای زندگی اجتماعی
- نه به عنوان یک قاعده
- دین و اخلاق
این کتاب با ترجمه دکتر معصومه ملکیان در دسترس علاقه مندان به حوزه های میان رشته ای و فسلفه اخلاق در بازار نشر موجود است.
کتاب اخلاق و مغز مشاور
منابع مفید کتاب روانشناسی، جامعه شناسی علوم اعصاب توسعه فردی دیگرگونه مرجع منابع توسعه فردی وحید زارعی مدرس و نویسنده کتاب انسان ارزشمند
بدون دیدگاه